Bahan-bahan:-
500 gm daging lembu direbus dan dipotong nipis (air rebusan diketepikan)
5 urat kacang panjang dipotong serong
3 inci Lobak merah dipotong bulat
1 biji bawang besar dipotong bulat
2 ulas bawang putih dikisar
2 cm halia dikisar
1 batang cili merah dipotong halus
1 batang cili hijau dipotong halus
5 sudu besar sos lada hitam (sos lada hitam yang dibuat untuk lamb chop)
Garam
Gula
Minyak
cara2:-
- Panaskan minyak untuk menumis bawang putih dan halia.
- Masukkan bawang besar hirisan cili merah dan hijau setelah tumisan berbau wangi.
- Masukkan lobak merah, kacau sehingga agak lembut.
- Curahkan sos lada hitam dan kacau.
- Masukkan daging dan kacau sehingga sebati.
- Akhir sekali masukkan kacang panjang dan biarkan seketika sambil dikacau
No comments:
Post a Comment